Witam szanowne gremium!
W swojej OII przed FL mam następujący problem z elektryką - tylna prawa szyba działa w sposób odwrotny niż powinna - zarówno przy użyciu przełącznika przy kierowcy, jak i przy samych drzwiach, a co najgorsze w momencie zamknięcia samochodu zjeżdża w dół. Stało się to po totalnym rozładowaniu akumulatora. Jak na razie poradziłem sobie wymontowując bezpiecznik od tylnych szyb, ale to chyba nie jest jedyne rozwiązanie problemu. Mam nadzieję, że ktoś z Was miał już podobny problem i pomoże mi go rozwiązać. Może starczy reset komputera, ale nawet nie wiem jak się do tego zabrać.
Pozdrawiam
Artur
arti79, nic nie zaszkodzi jak odłączysz i podłączysz na nowo
może akurat zaskoczy
wyjąć jest bardzo łatwo
cały ten plastik wychodzi
trzeba podważyć czymś delikatnie
arti79, to jest typowa usterka występująca po porządnym rozładowaniu akumulatora. Jak masz VCDS-a to możesz spróbować skasować błędy w sterowniku drzwi i spróbować przywrócić ustawienia fabryczne ( jak się da ). Jak nie to jedyną opcją naprawy tego jest aktualizacja softu w sterowniku drzwi ( ASO robi to jako akcję serwisową TPI nr 2016581/4 ). Zapytaj tylko najpierw ile sobie za to policzą, bo może taniej będzie kupić używkę i podmienić samemu sterownik.
Podepnę się pod temat. Mam taki problem : szyba pasażera nie domyka się do końca tylko odbija jakby była przeszkoda (parokrotne wcicśnięcie podnośnika domyka do końca). Czy jedyne wyjście to rozbiórka drzwi ? Jest gwarancja i jeśli to konieczne to niech rozbierają, ale może da się inaczej. O2FL.
Komentarz